Letyshops [lifetime] INT
ITVDN Many GEO's

Кращі контактні зоопарки України — справжнє спілкування з природою!

Кращі контактні зоопарки України — справжнє спілкування з природою!

 

Не знаю як у вас, але в моєму випадку, з дитинства зоопарки викликали досить суперечливі емоції. З одного боку — дійсно цікаво подивитися на різних звірів з усіх куточків світу, а з іншого — ці тварини знаходяться в клітинах або старих вольєрах і часто виглядають не дуже задоволеними життям. Але, контактні зоопарки явище зовсім інше. Тут і звірі товариські, і познайомитися з ними можна ближче, та й виглядають "брати наші менші" доглянутими, щасливими і вгодованими. Відвідування такого місця точно принесе задоволення вам, а діти так взагалі будуть в повному захваті!

 

Контактний зоопарк «Країна єнота»

Ця приголомшлива локація гарантовано подарує незабутні враження вам і вашому малюкові. Адже спілкування з єнотами, основними жителями цього зоопарку це весело, пізнавально, цікаво і просто приємно. Та й інші мешканці зоопарку точно не дадуть вам нудьгувати, всі вони раді компанії, не агресивні, дають себе погладити і люблять смачно поїсти.

 

 

Відкрилася «Країна єнота» в 2015 році і з тих пір сюди приїжджають не тільки жителі столиці, а й гості з Одеси, Львова, Харкова, Дніпра та інших міст України. За три роки цей зоопарк відвідало понад 120 тисяч осіб і всі вони залишилися задоволені!  

 

Вихованці зоопарку «Країна єнота»

Крім цікавих і вкрай товариських єнотів тут живуть африканські їжаки, білки, хвилясті папуги, кенгуру, декоративні кролики, кури, лами, морські свинки, носухи, вівці, павичі, поні, сови, сухопутні великі і красновухі черепахи, яскраві качки-мандаринки, тхори і шиншили.

 

Після декількох годин в оточенні цих активних і цікавих тваринок відчуваєш себе повністю відпочившим та щасливим. Ще б пак, ви ж тільки що отримали повний заряд позитиву!

 

Годувати звіряток можна і навіть потрібно, але свої продукти харчування на територію проносити не можна, тому що це може бути небезпечно для пухнастиків. Для того, щоб повністю завоювати увагу волохатих друзів, купіть корм на території, тут його досить великий вибір для кожного виду тварин.

 

Вартість відвідування зоопарку «Країна єнота»

У будні дні дорослі і діти від 8 років можуть відвідати зоопарк за 120 грн.
Для діток до 8 років вхід - 100 грн. 
Малюкам до трьох рочків відвідування — безкоштовно.

У вихідні вартість буде дорожче на 30 грн. Також, передбачені знижки для багатодітних сімей - 60 і 75 грн з людини, для груп більше 10 відвідувачів - 30%, учасникам бойових дій - 50%. Люди з обмеженими можливостями можуть поспілкуватися з тваринами безкоштовно. Можна з упевненістю сказати, якщо ви прийшли сюди один раз, вам обов'язково захочеться повернутися до пухнастих друзів ще неодноразово, тому, вигідно буде купити абонемент на 10 або 20 відвідувань за ціною 700 і 1000 грн відповідно.

 

Як дістатися до зоопарку «Країна єнота»

Знаходиться контактний зоопарк у Києві в ТРЦ ART MALL по вулиці Заболотного 37. Графік роботи і у вихідні, і в будні дні з 10 ранку і до 21:30 вечора. Доїхати можна на безкоштовній маршрутці, яка ходить з 9:15 до 21:00 кожні півгодини від станції метро "Видубичі" і ст. м. "Теремки".

Якщо вам сподобалося в Країні єнота не полінуйтеся і відвідайте ще один подібний зоокуточок — "Зверополіс". Він знаходиться в ТРЦ «Космополіт» по вулиці Вадима Гетьмана 6. Доїхати можна до ст. м. Шулявська, а далі пройтися пішки.  

 

Home Zoo. Зоопарк сім'ї Пилишенко

 

Зоопарк "Home Zoo" неймовірно цікаве місце, в якому ви зможете подивитися на величезних котячих. Заснував його художник Олександр Пилишенко, він з дитинства захоплювався цими тваринами і вивчав великих, граціозних кішок. Зараз зоопарку вже 16 років і з кожним роком жителів в ньому тільки додається, перша берберійська левиця Катя з'явилася тут у 2002 році. Home Zoo на даний момент ще й реабілітаційний центр для левів і тигрів. Сюди привозять старих циркових артистів, тварин із зоопарку, звірів з проблемним характером, і всім їм сім'я намагається допомогти в міру своїх сил.

 

Сам Олександр Пилишенко відомий далеко за межами нашої країни, як людина, яка провела 36 днів в клітці з левицею, в рамках проекту "Людина і Лев". При цьому, він ще і прийняв пологи у своєї першої вихованки. За даний безпрецедентний експеримент Олександр потрапив до Книги Рекордів України та Світу, як перший, хто зробив щось подібне.  

 

Вихованці Home Zoo.  

У різний час на території проживали найрізноманітніші тварини: борсуки, павичі, пуми, тигри, косулі. Постійними мешканцями є сімейство левів, головні з яких Катя і Самсон. Також тут знаходяться: ведмідь Мишко, рисі, тигри і дуже доброзичливі собаки.

 

Дорослі тварини живуть у вольєрах, до них гостей всередину не пускають, але можна подивитися, як в клітці з ними грає сам господар. А ось кошенят, які народжуються практично щорічно, можна і погладити, і потримати на руках. До речі, на момент написання матеріалу малюки якраз підросли і вже активно бігають. Поспілкуватися з ними є можливість до кінця вересня.

 

Вартість відвідування зоопарку сім'ї Пилишенко.  

Цей зоопарк працює щодня без вихідних з 9 ранку до 17 вечора. Квиток дорослому відвідувачу обійдеться в 50 грн, дітям до 7 років вхід безкоштовний. Фотографія з левеням буде коштувати ще 50 грн. Якщо ви вирішили приїхати на колективну екскурсію (більше 10 осіб), то просто зателефонуйте за номером вказаним на їх офіційному сайті і домовтеся. Вам тут завжди будуть раді! 

Як дістатися до зоопарку сім'ї Пилишенко.  

Знаходиться зоопарк у Василівці і від Запоріжжя їхати сюди хвилин 40 автобусом від центрального автовокзалу. Квиток обійдеться в 40 грн. Так як сама ферма розташовується на околиці, йти туди далеко. Краще сісти на маршрутку або взяти таксі, вартість 30 - 40 грн, дивлячись як домовитесь. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні час і приїхали в ці краї на пару днів, то вам буде зручно зняти квартиру в Запоріжжі подобово і відвідати ще замок Попова, Панське озеро, млин в с. Кам'янському, легендарний острів Хортиця.

 

До речі, ведмідь Мишко дуже любить згущене молоко, так що частування вітаються!

Парк Щасливих Тварин XII Місяців

 

Це місце не можна назвати просто зоопарком — це справжній парк відпочинку, який відкрився в 2015 році і вже став одним з найпопулярніших в Україні. Тут все продумано до дрібниць, так що нудьгувати на території не доведеться ні дорослим, ні дітям. Парк постійно розвивається, щороку будуються нові вольєри, привозять звірів, саджають нові газони, відкриваються фонтани. Головна будівля, з якого починається відвідування зоопарку, виглядає як міні копія палацу Нойшванштайн великого короля Людвіга II. До речі, це саме той Диснеївський палац, який на заставці перед мультиками.

 

 

Парк займає досить велику територію, тут можна перекусити в кафе і ресторанах на свіжому повітрі влітку або в будівлі взимку, викупатися в басейні, прогулятися вздовж озера і, звичайно, подивитися і навіть погладити та погодувати велику кількість різних тварин.

 

Малюкам буде весело погратися на дерев'яних дитячих майданчиках або спробувати обігнати один одного на надувній смузі перешкод. Окремо варто сказати, що так як це була територія поля, то влітку тут жарко і тінь знайти не просто, тому обов'язково беріть з собою головні убори і воду.

 

Жителі зоопарку 12 місяців

На даний момент тут живе понад 100 видів тварин і птахів. Багато з них вже не зустрічаються в дикій природі, тому побачити їх так близько і сфотографувати на пам'ять буде цікаво кожному. Тільки подумайте, де ще ви зможете погодувати з рук білого носорога або сімейство жирафів, подивитися зблизька на білого лева і бенгальського тигра?

 

А мавпи і єноти так взагалі із задоволенням привітаються з вами за руку. На території є контактний вольєр в якому маленькі відвідувачі можуть погладити і пригостити козенят, поні та свинок. Це точно порадує будь-яку дитину.

 

  

Вартість відвідування зоопарку 12 місяців

Парк працює в літній час з 10.00 до 20.00, взимку до 19.00. Вхід на територію коштує для дорослого 170 грн, для дітей 3-6 років - 60 грн, найменші - безкоштовно. Окремою розвагою буде годівля тварин. В контактній частини зоопарку це відбувається самостійно, а деяких африканських звіряток можна пригостити в присутності персоналу.

 

Корм для звірів купується на території за 20-30 грн. Додатково оплачується вартість відвідування басейну - 100 грн з людини, за малюків до 6 років платити не потрібно. У вартість входить шезлонг і рушник в оренду, а ось одноразові тапочки доведеться купити там же, ну, якщо вони звичайно вам потрібні. На території бассейного комплексу працює водний бар з прохолодними напоями, салатами, бургерами.

 

Місце це звичайно красиве, цікаве, але трохи дороге. Наприклад, ціна на морозиво тут стартує від 30 грн. Та й взагалі, ми вам радимо брати перекус для себе і дітей з собою. Кафе тут є, але на нашу думку і за відгуками багатьох гостей, їжа тут дорога, не дуже смачна і вибір невеликий.  

 

Як дістатися до зоопарку 12 місяців

Локація знаходиться в 25 кілометрах від Києва, і доїхати жителям Києва та гостям міста найпростіше сівши на маршрутний автобус №355, який відправляється від станції метро Героїв Дніпра. Квиток на маршрутку коштує 24 грн. Якщо ви приїхали в столицю на пару днів, то хорошим варіантом буде зняти квартиру в Києві подобово і не тільки потрапити в зоопарк, а й оглянути всі визначні пам'ятки.

 

Фельдман Екопарк

 

Досить великий парк в лісі з різними видами звірів і птахів, контактним зоопарком, вольєрами для великих хижаків, дитячими майданчиками та пісочницями, мотузковим містечком і десятьма кафе. На території проводяться різні майстер класи, реабілітаційні заняття з людьми з особливими потребами, шоу-програми, заняття з йоги. Працює центр біологічної освіти, клуб юних натуралістів, центр раннього розвитку, центр неолімпійських видів спорту, лісова бібліотека.

 

Особливу увагу тут приділяється коням і кінному спорту. Є поні-клуб для найменших і кінно-спортивний клуб для всіх бажаючих стати наїзниками. Окремо організована група юних конярів і навіть дитячо-юнацький кінний театр.

 

Так як територія парку досить велика, відвідувачі можуть взяти на прокат велосипед або замовити екскурсію на електрокарах.

 

Гості екопарка обов'язково знайдуть чим себе зайняти на цілий день. Тут є мангальна зона з альтанками, можливий пляжний відпочинок на озері, риболовля, а взимку на прокат видаються лижі і ковзани

.   

Жителі екопарка Фельдман 

На даний момент тут живе більше 2 000 різних тварин. Тут є великі кішки, серед яких такі рідкісні як білий трансваальский лев і білий бенгальський тигр, ведмеді, скунси, сурикати, вовки різних видів. Надзвичайно вражаюче виглядає арктичний вовк.

  Також, тут знайшли свій будинок гієни, носухи, єноти, крокодили і інші рептилії, безліч травоїдних і комахоїдних, птахів, мавп.

 

Гладити і годувати можна, звичайно, не всіх, але ті звірята з якими дозволяється контактувати напряму, дуже товариські і радіють кожній смакоту.

 

Рік тому керівництво парку прийняло рішення займатися реабілітацією травмованих тварин, яких привозять з усієї України. Була відкрита всеукраїнська інформаційно-консультаційна гаряча лінія для надання допомоги тваринам за безкоштовним номером. За що власникам парку окреме людське і звірине дякую!

 

Вартість відвідування екопарках Фельдман

Вхід на територію парку вільний, окремо вам потрібно буде заплатити за оренду транспорту, різні розваги, покупку корму, якщо хочеться погодувати тваринок. А зробити це варто обов'язково, тварини будуть вам вдячні, а фото вийдуть просто чудові!

 

 

Як дістатися в Екопарк Фельдман

Цей чудовий парк знаходиться в Харківській області, Дергачівському районі, в селищі Лісове, по вулиці Київське шосе, 12. Доїхати сюди можна безкоштовними рейсовими автобусами. Ходять вони досить часто і розклад вказано на офіційному сайті екопарка. Відправляється транспорт від ТЦ Барабашова, Полтавський Шлях 57, станції метро Героїв Праці, ст. м. Держпром та ст. м. Перемоги.

 

 

Якщо ви вже приїхали до Харкова, не варто обмежувати свою подорож тільки екопарками. Гарним вибором буде зняти квартиру в Харкові подобово і подивитися на архітектурні пам'ятки, фонтани і цікаві пам'ятники міста, з'їздити в Шарівський Замок (1 ч. Дороги), Співаючі Тераси в с. Городнє, Натальївський парк з давньої садибою, прогулятися по площі Свободи, скверу "Стрілка", насолодитися шоу в національному  театрі опери та балету імені М.В. Лисенко , відвідати загадкову і містичну Сабурову Дачу.

 

Контактный зоопарк в с. Озера

 

Цей живий куточок створив місцевий фермер і спочатку тварин тут було зовсім не багато. Але минав час, зоопарк розвивався, будувалися нові вольєри і привозили нових жителів. Біля зоопарку є невеличкий лісок, там стоять дерев'яні столики і лавочки так що можна відпочити і перекусити.Тут же знаходиться невеликий магазинчик і кафе, в якому продають відмінний місцевий шашлик.

 

 

Жителі зоопарку в с. Озера

Зараз в цьому місці можна побачити левів, рисей, пум, мавпочок, лисиць, ведмедів, великих хижих птахів, великих змій, лам, віслюків та багато кого іншого. Цікаво виглядає водоймище, в якому відпочиває крокодил і кілька черепах. Тих звірів, які не є небезпечними, працівники дозволяють гладити, годувати з рук. Хоча, при бажанні, кинути яблуко або ще якусь вкусняшку можна і ведмедю, він від цього не відмовиться. Їжу для звірів привозять з собою або, якщо забули, купують на території, тут продають хліб, моркву, яблука, горішки.  

 

Вартість відвідування зоопарку в с. Озера

Як не дивно, відвідування цього місця абсолютно безкоштовне. На вході є коробка для пожертвувань, тому, після того як ви прогулялися по території і познайомилися зі звірятками, можете покласти в неї стільки, скільки вважаєте за потрібне. Усі пожертви йдуть на потреби живого куточка.  

 

Перед відвідуванням цього зоопарку обов'язково уточнюйте, чи працює він зараз. На початку літа його закрили на ремонт. Всю інформацію можна дізнатися в Кропивницькому у тур.фірми, які організовують екскурсії в живий куточок.

 

Як дістатися до зоопарку в с.Озера

Знаходиться це місце в самому селі Озера Кропивницької області. Зручніше за все буде доїхати на рейсовому автобусі через с. Олександрія. Також, в цю місцевість від Кропивницького ходить електричка, але від зупинки до самого села йти ще 3-4 км. Хорошим вибором буде зняти квартиру подобово в Кропивницького  і не тільки з'їздити в живий куточок, а й прогулятися по самому місту. Пройтися по Двірцевій вулиці, подивитися будівлю Бібліотеки, пам'ятники, собори, побувати на валах фортеці Святої Єлисавети та відпочити в Кіровоградському Дендропарку.

 

Биопарк Одесса

 

Ще один масштабний парк в якому, безліч різних тварин. деякі з них живуть у вольєрах, але більшість вільно переміщаються величезною територією. У Биопарку доступна велика кількість розваг для дітей. Крім спілкування з тваринами, діток розважає група аніматорів, влаштовуючи їм активні ігри, змагання, майстер класи з танців. Працює ресторан мережі BurgerCLUB, якщо ви трохи втомилися і вирішили, що прийшов час перекусити.  

 

Жителі зоопарку Биопарк

Найцікавішою розвагою тут, звичайно, є сафарі. На великому захищеному автомобілі вас провезуть по всій території парку і це буде справжньою подорожжю у світ дикої природи. Під час поїздки повз вас будуть пробігати стада бізонів, зебр, страусів, буйволів, лам, африканських ватуссів.

І, звичайно, незабутнє враження справить зустріч з левами. Граціозні і неймовірно красиві кішки дуже товариські. Вони супроводжують транспорт, вимагають ласощі, стають на задні лапи, спираючись об грати авто і незлобно підрикують.   

 

Протягом поїздки з багатьма жителями парку можна познайомитись і пригостити з рук, поспостерігати як екскурсовод годує левів. А коли повернулися - зайти в гості до лемурів, мавпочок і сурікатів. Ці контактні звірята залізуть до вас на плечі, дозволять себе погладити, випросять частування і перевірять, чи всі з кишень і сумок ви їм віддали).

 

У травні в зоопарку народився шикарний білий бенгальський тигр з блакитними очима - це велика рідкість і в природі побачити його майже неможливо. Зараз на дитину можна подивитися, а коли її вигулюють по газону, навіть сфотографуватися з нею

 

У парку живуть єдині на півдні України жирафи Ротшильда, які дуже люблять фотографуватися і смачно поїсти. Це найвища тварина на світі! Повірте, Селфі з жирафом виглядає дуже ефектно!

 

 

Вартість відвідування Біопарка

Вхід на територію для дорослих обійдеться в 200 грн, діти до 5 років пройдуть безкоштовно. Працює парк щодня з 10:00 до 20:00. Ціна сафарі на одного - 150 грн. Послуги аніматорів для дітей безкоштовно. Погостити і поспілкуватися з лемурами - 300 грн (до 3 осіб). Зробити Селфі з жирафом Васею і його подругою Василиною - 300 грн. На території проводяться піші екскурсії за 100 грн, і по тій же ціні можна купити корм для хижаків і травоїдних

 

Як дістатися до Біопарка

Парк знаходиться у місті Одеса, за адресою Тираспольское шосе, 22Ж. До нього ходять маршрутки номер 201, 202, 233, 540, 280. Приїжджаючи в це чудове місто-курорт кращим варіантом буде зняти квартиру в Одесі подобово, прогулятися по визначних пам'ятках, відпочити на пляжах, яких тут досить багато і навіть повеселитися в нічних клубах. Про те, які заклади дійсно заслуговують на увагу, читайте в матеріалі -  Нічні клуби Одеси. Де відпочити в Одесі яскраво і весело?


Список коментарів порожній


Letyshops [lifetime] INT
ITVDN Many GEO's
^ Догори